Dit had ik absoluut niet durven dromen

Elly Kassenaar Onderwerp: Dromen,Energetische Meditatie,gezond worden,herseninfarct,immuunsysteem,innerlijke kracht,meer energie,meer ontspanning,meer rust in je hoofd en lichaam,meer vreugde,Reikibehandelingen,Universele Levensenergie 11 reactie(s)

Ontdek en realiseer je droomdoelen

Vandaag is een heel bijzondere dag, precies vandaag is het 10 jaar geleden dat ik een herseninfarct kreeg. Gelukkig een kleine, precies in het gebied tussen mijn oren.
Mijn gezichtsvermogen was aangetast, eerst zag ik niet verder dan 50 cm daarna was alles zwart. Dit veranderde een poos later, in alle beelden die ik waarnam door elkaar. Dus een kast ging scheef door een raam etc.
Ik had geen evenwicht meer, daardoor kon ik niet zelfstandig lopen. En nog wat functies in dat gebied waren aangetast.

Na een week in het St Mary’s ziekenhuis in London, lag ik op bed in de logeerkamer van mijn oudste dochter. Ik was naar London gekomen om haar te helpen.
Ze was net bevallen van haar eerste kindje.  Nou, in plaats van dat ik mee hielp in dit drukke huishouden met een pasgeboren baby, moest ik geholpen worden.
Ik kon niet veel. Water drinken kon ik gelukkig zelf. Verder had mijn lieve dochter een radio naast me neer gezet en kon ik luisteren naar hele rustige muziek.

Wat een wonder, in een burn-out periode was Reiki en Energetische Meditatie op mijn pad gekomen.
Dat heb ik eindeloos gedaan: mezelf Reikibehandelingen gegeven. Daar hoef je immers niet veel voor te doen, je ligt (of zit) en mijn handen kon ik op mijn lichaam leggen in de verschillende Reiki posities. De Universele Levensenergie, die zo wordt doorgegeven, deed zijn werk.
Ook de oefeningen van Energetische Mediatie kon ik daar liggend in mijn bed doen.

Een poos later had ik eindelijk de kracht om van dat bed af te komen en weer opnieuw te leren lopen.
Aan de hand van mijn lieve man, werd ik naar buiten meegenomen en leerde ik voorzichtig buiten te lopen. Oversteken vond ik een ramp, want ik kon mijn hoofd niet snel naar links en rechts bewegen.

Reiki en Energetische Meditatie hebben me zo ontzettend goed geholpen om te herstellen. Zo blij dat deze methoden op mijn pad waren gekomen.

Ik had daar toen op dat logeerbed nooit durven dromen, dat ik:

weer fit en gezond zou worden
(zonder misselijk en duizelig te zijn)
alleen zou kunnen reizen
een eigen praktijk zou hebben in Reiki en Energetische Meditatie
een boek zou gaan schrijven
een blended (online en offline) training zou gaan maken.

Heel graag wil ik aan anderen de vaardigheden van Reiki en Energetische Meditatie doorgeven, zodat zoveel mogelijk mensen ook een ander leven kunnen leiden, met

een betere gezondheid
meer rust in hun hoofd en lichaam
meer energie
meer ontspanning
meer vreugde

Kortom dat meer mensen een tevreden en gelukkiger leven hebben.

Tot mijn grote schrik kom ik erachter dat ik regelmatig over Energetische Meditatie schrijf, maar niet over Reiki. Daar komt vanaf nu verandering in.

Reiki is één van de oudste alternatieve geneeswijzen.
Reiki helpt je lichaam of geest zichzelf te genezen.
Lichamelijk versterkt Reiki je immuunsysteem. Hierdoor herstel je beter van bestaande klachten en ben je minder vatbaar voor nieuwe klachten zoals verkoudheden, virussen en ziektes.
Mentaal maakt Reiki je innerlijke kracht sterker.
Zo kom je beter in je vel te zitten en ben je beter opgewassen tegen de dagelijkse stress.
Dit heeft ook weer een positief effect op je gezondheid.
Je wordt een gelukkiger mens.

Van Tanmaya Honervogt heb ik de Top-opleiding in Reiki ontvangen. In directe afstammingslijn van Dr. Usui mag ik via haar, Reiki doorgeven.

Daar ben tot op de dag vandaag nog ontzettend dankbaar voor en super blij mee.

Omdat zo goed mogelijk te doen heb ik 2 vragen aan jou:

 

Heb je ervaring met Reiki? Zo ja welke?

Wil je meer weten over Reiki? Wil je het zelf ook toekunnen passen?

 

Stuur email aan  elly@boabalanca.nl

 

Onder alle inzenders  via email verloot ik:

de prachtige kaarten set van Dolly Heuveling Van Beek van Bureau Dolly

“Ontdek en realiseer je droomdoel” t.w.v. € 29,95 plus verzendkosten.

Hoor graag van je,

Liefs Elly

PS Heb je mijn GRATIS e-book “5 Geheimen om weer jezelf te zijn” al ontvangen?
Hier boven kun je het aanvragen.

11 reacties op "Dit had ik absoluut niet durven dromen"

 1. kristien zegt:

  dag Elly,
  vooraf :hoedje af voor je herstel-transformatie.
  Ik ken het woord ‘Reiki’, maar niet zo direct zelf ervaring mee.
  Ik heb wel al veel gelezen over quantum touch.

  in je blog staat ‘lijden’ , maar je bedoelt ‘leiden’ denk ik 🙂

  kristien

  1. Dag Kristien,
   Dank je wel voor jouw leuke en mooie reactie. Over Quantom touch heb ik gehoord, schijnt ook heel waardevol te zijn.
   Hartelijk dank ook voor je taaltip. Heb het meteen veranderd.
   Liefs Elly

 2. Yvonne Nagel zegt:

  Wat een bijzonder en mooi verhaal, Elly!
  Geweldig dat Reiki je zo geholpen heeft.
  Ik heb vroeger een aantal Reikibehandelingen gejad en vond het heerlijk!
  Ik zou ook heel graag ingewijd willen worden, maar mijn financiële situatie stond en staat dat helaas niet toe.
  Wie weet, ooit….

  1. Dank je wel voor je reactie Yvonne.
   Wat fijn dat je een aantal Reiki behandelingen hebt gehad en het heerlijk vond. Ook heel gaaf dat je ingewijd wil worden, wie weet gebeurd dat nog eens.
   Hoop het van harte voor je. Liefs, elly

 3. Claudia zegt:

  Wat n verhaal. Het geeft me hoop ook weer in mijn kracht te komen na mijn depressie. 1x een reiki behandeling gehad maar voelde er niet veel bij. Verder wel oprechte interesse en ik zou er ook graag meer van weten. Veel plezier van je opgedane kennis en succes met he praktijk. Claudia

  1. Dank je wel voor jouw reactie Claudia. Wat ontzettend fijn dat het jou hoop geeft om ook weer in je kracht te komen na een depressie. Jammer dat je er niet veel bij voelde na een Reikibehandeling. Wat gaaf dat je oprechte interesse in Reiki hebt en ook meer over wil weten. Ik ben van plan om in mijn blogs ook over Reiki te schrijven. Van harte hoop ik dat je daar iets aan zult hebben.
   Voor nu het allerbeste en veel liefs, Elly

 4. Agnes Van Damme zegt:

  Inderdaad een krachtig verhaal! Zelf geloof ik heel sterk in de universele werking van Reiki. In1993 kwam ik er voor het eerst mee in aanraking. In 2006 ben ik als Reikimaster ingewijd. Meestal werk ik voor mensen en situaties vanop afstand die ervoor vragen. Uiteraard in de eerste plaats zeker voor mezelf. Reiki heeft me al veel geholpen om healing te krijgen en ook door te geven. Ik kan gemakkelijker situaties accepteren en meegaan ‘with the flow’.

  1. Hallo Agnes,
   Heel hartelijk dank ook voor jouw reactie. Leuk om een collega te ontmoeten. Wat fijn ook dat je ingewijd bent als Reikimaster en dat je al veel mensen hebt geholpen. Zelfs met afstands Reikibehandelingen.
   Super gaaf dat je gemakkelijker situaties kunt accepteren en meegaan ‘with the flow’, heerlijk.
   Heel veel succes en plezier met Reiki,
   liefs Elly

 5. Marielle zegt:

  Hoi Elly,

  Bedankt voor je verhaal. Wonderlijk toch hoe je door zelf je energie te sturen jezelf mee kan helen. Fijn dat het jou zo goed heeft gedaan. Recentelijk heeft mijn fysiotherapeut me geleerd energie bij mezelf te voelen en wanneer ik “gaten” voel in mijn energie deze te vullen. Vind het nog moeilijk maar merk dat ik er wel voor open sta. Via via kreeg ik op FB het bericht door dat je de kaartendek verloot. Een positieve mindset en vertrouwen op je innerlijke gids daarmee ben ik momenteel erg mee bezig. Dus dat kaartendek kom ik graag voor in aanmerking om nog meer te groeien. Liefs marielle

  1. Hoi Marielle,
   Dank je wel voor je reactie. Wat fijn dat jouw fysiotherapeut je geleerd heeft energie bij jezelf te voelen en als je “gaten” voelt in je energie deze kan vullen. Super dat je daar voor open staat. In het begin is dat zeker niet makkelijk. Laat je daardoor niet ontmoedigen en blijf dat lekker doen.
   Een positieve mindset en vertrouwen op je innerlijke gids, wat fijn dat je daar ook mee bezig bent. Dat zou IEDEREEN eigenlijk moeten doen.
   Heel veel succes en plezier bij je persoonlijke groei, liefs Elly

Laat wat van je horen

*

Pagina 1 van 11
Share This