Vitaminen voor de ziel – Inspirerende boeken 2

Elly Kassenaar Onderwerp: Boeken,inspiratie,inspirerend 2 reactie(s)

vit vd ziel inspirerende boeken

 

 

 

 

 

 

FIT! bewegen voor een beter brein

Auteur: Eric Hagerman

Samenvatting

Dat lichaamsbeweging goed is voor je conditie wisten we al, maar uit recent onderzoek blijkt dat het ook goed is voor je brein. In FIT! gaat John Ratey in op de fascinerende relatie tussen fysieke activiteit en mentaal functioneren. Op basis van baanbrekend onderzoek en indrukwekkende voorbeelden laat Ratey zien waarom bewegen cruciaal is voor de manier waarop we denken.

Door geregeld te sporten worden we minder gestrest, kunnen we geheugenproblemen verminderen, verbetert onze stemming en neemt ons concentratievermogen toe. Voldoende beweging is de beste verdediging tegen depressie, ADHD, verslaving, menopauze en Alzheimer. Door je geregeld in het zweet te trainen, verandert je brein en kun je – niet alleen fysiek, maar ook – mentaal op topniveau presteren.

´Dit boek betekent een echt omslagpunt. Het verklaart wat ik al jaren probeer te begrijpen. Omdat ik zelf last heb van ADHD en milde depressie, heb ik aan den lijve ondervonden hoe reusachtig het effect van lichaamsbeweging is. Fysieke activiteit is niet alleen nodig voor je conditie, maar zoals Ratey laat zien, bewegen is een medicijn.´
Greg LeMond, drievoudig winnaar van de Tour de France

´Dit is een extreem belangrijk boek. Iedereen – leerkrachten, dokters, managers, beleidsmakers, psychologen en therapeuten – kan enorm profiteren van het zeer overtuigende gedachtegoed in dit briljante en baanbrekende boek.´
Edward Hallowell, medeauteur van Driven to distraction

FIT! verandert voor altijd hoe je over je hardlooprondje denkt – of beter – hoe je überhaupt denkt …

John Ratey is als hoogleraar psychiatrie verbonden aan Harvard Medical School. Hij is auteur van bestsellers al Driven to Distraction en A User’s Guide to the Brain. Eric Hagerman was redacteur van Popular Science en Outside.

*

De Kracht van diabetes

Hoe je de regie over je leven behoudt met diabetes type 1

Auteur: Ingrid Smit

Samenvatting

‘Het is een klamme hete dag in juni, de zon zinkt als een vuurbal in de grond. Snikkend loop ik op het fietspad. Mijn glucosesensor heb ik nu drie maanden, maar ik voel me nog steeds opgebrand. Ik ben aan het eind van mijn suikerlatijn. Is dit nu mijn leven, vraag ik mij af?’

Dertig jaar lang worstelde Ingrid Smit met haar diabetes type 1. Ze ontdekte dat wisselende bloedsuikers niet de oorzaak zijn van vermoeidheid en depressie bij diabetes. Haar energie en vrijheid heeft ze nu teruggewonnen. De kracht van diabetes beschrijft haar zoektocht en onthult nieuwe inzichten.

Krijg jij ook een punthoofd van die wisselende suikerwaarden? En wil je weer lekker kunnen leven, in plaats van alleen maar staren naar je cijfers? Wil je weten hoe je mentaal en fysiek fit blijft, ondanks je diabetes? Leer ook welke stap je vandaag nog kunt zetten naar een evenwichtiger leven met stabielere bloedsuikers, meer energie en vrijheid. Pak met dit boek de regie over je leven terug.

Over de auteur
Ingrid Smit (1968) studeerde Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met haar man en vier kinderen woont ze op een grote boerderij in Drenthe. In haar coachpraktijk De kracht van diabetes begeleidt zij mensen met diabetes type 1 en 2 naar een mentaal en fysiek fit leven.

*

De stem van je lichaam

Trauma’s helen met je lichaam als gids

Auteur:  Peter Levine

Samenvatting

In De stem van je lichaam gaat Peter Levine dieper in op de effecten van een trauma op het menselijk lichaam, het brein en de psyche. Hij toont aan dat een trauma geen ziekte of afwijking is, maar een opgelopen verwonding als gevolg van angst, hulpeloosheid en verlies. Als de wond geen aandacht krijgt, kan iemand hier nog jarenlang last van houden. Centraal bij de verwerking van een trauma staat wat Levine noemt, de kracht van compassie. Door te luisteren naar het eigen lichaam stel je dit in staat de geblokkeerde energie los te laten en deze compassie te voelen. Op dat moment kan het genezingsproces beginnen. De stem van je lichaam is Levine’s meest persoonlijke boek, dat fascinerende praktijkvoorbeelden combineert met onderzoeken uit de biologie, de neurowetenschap en de lichaamsgerichte psychotherapie. De lezer verwerft praktische oefeningen om mee te werken en krijgt op deze manier meer inzicht in de betekenis van trauma.

*

Een zaak van hart-werken

Auteur: Ellen de Lange-Ros.

‘Een zaak van hart-werken’ is een business-roman voor hardwerkende professionals, managers, zelfstandige ondernemers en iedereen die zijn werk beter wil doen. Elk hoofdstuk bestaat uit een meeslepend verhaal, afgewisseld met praktische oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt.

 Anna, Joris en Orlando zijn hechte vrienden. In ’Een zaak van hart-werken’ maakt het drietal kennis met de oudere dame Francisca. Ze heeft opvallend veel mensenkennis, maar geen psychologische studie gevolgd. Wat is het geheim van Francisca? Waarom bereikt ze zoveel in haar werk, op een eenvoudige manier? In een serie van vier lessen leert Francisca hen het geheim van hart-werken. Dat levert de nodige uitdagingen en problemen op. Gaat het hen lukken om hart-werken in de praktijk te brengen? En wat levert het op?

Hier kun je GRATIS de eerste 4 hoofdstukken downloaden:

Link naar https://faxion.nl/boek-een-zaak-van-hart-werken/

*

Met je smartphone het bos in

Auteur: Jolanda Pikkaart

Praktische tips en lesideeën
In het boek staan praktische voorbeelden van apps, sites en ander digitaal materiaal die je als leerkracht, ouder of andere natuurliefhebber in kunt zetten. Voldoende inspiratie om zelf op pad te gaan en de natuur te zien, ruiken, proeven, horen en voelen en ondertussen nieuwe media
in te zetten. Het eerste boek dat de link legt tussen kinderen, natuur en technologie.

Jolanda Pikkaart is auteur, blogger en schrijfcoach. Als schrijfcoach helpt zij ondernemers bij het schrijven en promoten van hun boek. Uit de natuur haalt ze haar inspiratie.
*

Boa Balanca Fans gaven de volgende tips:

Riet gaf deze bij mijn vorige blog Vitaminen voor de Ziel – Inspirerende boeken:

Siddharta

Auteur: Hermann Hesse
Ik heb alleen buitenlandse versies van dit boek gevonden.

Engelse Samenvatting

In the shade of the house, in the sunshine of the riverbank near the boats, in the shade of the Sal-wood forest, in the shade of the fig tree is where Siddhartha grew up, the handsome son of the Brahman, the young falcon, together with his friend Govinda, son of a Brahman. The sun tanned his light shoulders by the banks of the river when bathing, performing the sacred ablutions, the sacred offerings.

Riet hartelijk dank voor jouw tip.

Boa Balanca Facebook Fans gaven deze tips:

Een nieuwe aarde

Auteur: Eckhart Tolle

Samenvatting

Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle zag tien jaar geleden het licht, maar is actueler dan ooit. Tolle, een van de meest geliefde en inspirerende spirituele auteurs van dit moment en bekend geworden met zijn wereldwijde beststeller De kracht van het Nu, onderstreept met een nieuw woord vooraf in deze jubileumeditie van Een nieuwe aarde dat het vijf voor twaalf is voor de mensheid. Maar Tolle heeft ook goed nieuws: als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn, dan transformeren we naar een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert. Gebaseerd op de inzichten uit De kracht van het Nu wijst Eckhart Tolle ons de weg naar het nieuwe spirituele tijdperk.

Faik, hartelijk dank voor jouw tip.

De verdwijning van het Universum

Auteur: Gary R. Renard

Samenvatting:

De Californische beroepsgitarist Gary Renard channelde negen jaar lang, vanaf 1992, twee astrale heiligen, Arten en Pursah. De verdwijning van het universum is een verhaal over onvoorwaardelijke liefde, radicale vergeving en de natuurlijke scheppingskracht van de mens in dit universum. Gary Renard beschrijft zeventien gechannelde vraag- en antwoordsessies waarin onderwerpen als illusies, vorige levens, religie, seks, politiek en wonderen aan de orde komen.

Caroline, hartelijk dank voor jouw tip.
Jolanda Pikkaart, schrijfcoach, geeft 3 inspirerende boekentips over schrijvers:

De ontdekking –

Auteur: Dan Walsh

‘Wie hield ik nu voor de gek? Ik zou nooit kunnen schrijven zoals hij.’

De grootvader van Michael is een bestsellerauteur. Als zijn opa overlijdt is Michael verdrietig, maar het geld dat vrij komt geeft hem wel de ruimte om te stoppen met zijn huidige werk en te gaan schrijven. Alleen, hoe kan hij ooit uit de schaduw van het succes van zijn opa komen? Schrijft hij voor een literair agent, of schrijft hij zijn eigen verhaal? En de belangrijkste vraag is: Wat is het geheim van zijn opa?

De dood van een thrillerschrijfster

Auteur: Pauline Slot

Samenvatting:

Op haar idyllische landgoed in Griekenland ontvangt Selma Hoogstins, auteur en schrijfcoach, gasten die ongestoord aan een boek willen werken. Onder hen is Esther Noordvlucht, bekend thrillerschrijfster. Terwijl Selma alles doet om haar gasten te vrijwaren van kleine en grote crises, werkt Esther aan het vervolg op haar bestseller De Vinex-club. Dan wordt haar lichaam gevonden op het strand, en blijkt niets wat het leek.

Het spel van de Engel

Auteur: Carlos Ruiz Zafón

Jolanda schrijft:
Hoeveel ben je bereid te betalen om een boek te schrijven dat de wereld gaat veranderen? Broodschrijver David Martin krijgt dat aanbod van een onbekende uitgever. Wat is de tol? Wat moet David allemaal opgeven? Een verhaal vol intriges over de gevaarlijke kunst van het schrijven en de macht van woorden.
Jolanda, hartelijk dank voor jouw tips.

*

Heel veel leesplezier wens ik je,

liefs,

Elly Kassenaar

 

PS 1
Heb jij ook een boekentip die niet mag ontbreken op deze “Vitaminen voor de Ziel” ?

Laat even weten in een reactie hieronder.
Dan komt jouw tip ook op deze boekenlijst.

PS 2

Heb je het e-book “Waarom ik mediteer?” al ontvangen?
28 verhalen van mensen waarom zij mediteren, zomaar aan ons verteld. Zomaar een beetje tijd van deze mensen aan ons gegeven, terwijl ze dit voor ons schreven.
Hier kun je het GRATIS aanvragen www.ellykassenaar.nl

2 reacties op "Vitaminen voor de ziel – Inspirerende boeken 2"

 1. Angela zegt:

  Ik heb heel veel spirituele e-books.
  Maar ik krijg het niet meer voor elkaar om boeken te lezen.
  Tijdschriften gaat nog, maar als ik een paar bladzijden gelezen heb, en de volgende dag door wil gaan, ben ik het alweer kwijt. Helaas…….

  1. Dag Angela,
   Hartelijk dank voor jouw reactie.
   Jammer, dat het niet meer lukt om boeken te lezen. Wel fijn dat tijdschriften nog wel lukt.
   Gelukkig zijn er ook hele mooie tijdschriften. Veel leesplezier daarbij.
   Hartelijke groet, Elly

Laat wat van je horen

*

Pagina 1 van 11
Share This